Kategori: Tips

for you, a thousand times over

"For deg, tusen ganger til" Drageløperen er en fantastisk bok som tar deg med på en reise til Kabul i Afghanistan. Her møter du Amir og Hassan som sammen deler et spesielt vennskap, der Hassan og faren hans lever for å tjene Amir og hans familie. Hassan er en ekte venn og Amir svikter ham når han trenger ham som mest. Når Sovjet innvaderer Afghanistan skilles guttenens veier - Amir og faren blir nødt til å reise til USA. Mange år senere vender Amir tilbake til Afghanistan. Landet hans er snudd opp på hodet, han får for første gang sett sharia utført med egne øyne. Kanskje dette blir hans sjanse til å gjøre opp for seg.

Drageløperen er en bok alle må ha lest en gang i løpet av livet. Selvom krig og tilstandene i Afghanistan ikke er noe vi kjenner oss igjen i, spiller alikevel boken på alle de viktigste temaene i livet. Kjærlighet og svik, anger og tilgivelse - emner vi kan kjenne oss igjen i. Jeg anbefaler alle  å lese denne rørende boken, i håp om å lære både mer om viktige temaer i livet, men også å lære om hvor brått livet kan snus på hodet når et rolig land blir innvadert av krig.
Har du lest Drageløperen?


Publisert: 14.aug.2011 @ 20:27 Kategori: Tips Kommentarer: 5

fem tips for å få flere lesere

Oversiktelig design - For er det noe jeg ikke liker, er det blogger med uoversiktelig design der skrift, bilder og reklame flyter inn i hverandre. Designet er tross alt det første du legger merke til ved en blogg, og om det er pent og ryddig gir det ihvertfall meg et supert førsteintrykk av bloggen.

Tekst og bilder - En blogg er vel rett og slett en samling av tekst og bilder. Derfor er det viktig at tekstene du skriver er velformulerte uten skrivefeil. Jeg liker bloggere som klarer å putte litt humor inn i historiene om hverdagen sin. Illustrert med fine, store bilder blir innlegget supert.

Kvalitet fremfor kvantitet - Dog er det bra med bloggere som oppdaterer ofte, men jeg setter heller pris på sjeldne innlegg om de er i god kvalitet. Ingen vits i å blogge bare for å skrive at du ikke har noe å blogge om.

Ta vare på leserene dine - Kanskje den regelen jeg synes er aller viktigst. Det er tross alt leserene dine du skriver for og for de fleste bloggere er det leserene dine som får deg til å fortsette å skrive om livet ditt. Derfor bør du ta vare på dem, svare på flest mulig kommentarer og evt. blogge om det de ønsker noen ganger.

Finn din egen stil - Jeg prøvde ofte å etterligne andre bloggere, men fant til slutt ut at det var kjedelig og virket mot sin hensikt. Følger du din egen stil og blogger om det du har lyst til er det også lettere å skille seg ut i mengden. Dessuten er det mye morsommere for deg å skrive om noe du faktisk interesserer deg for.

Publisert: 06.aug.2011 @ 19:22 Kategori: Tips Kommentarer: 28
hits