Kategori: Thoughts

sorg

R.I.P Troy Davis. Synes det er grusomt at vi i 2011 fortsatt henretter folk, spesielt når hele verden engasjerte seg for å stoppe denne henrettelsen. ♥
Publisert: 22.sep.2011 @ 06:45 Kategori: Thoughts Kommentarer: 4

ten years

Mine tanker går til alle som mistet sine kjære 9/11 for ti år siden.

Terror er et ord som ikke burde eksistert, men desverre gjør det det, det fikk alle nordmenn erfart i sommer. Det eneste vi kan gjøre er å legge vekk hatet og gjengjelde med kjærlighet, mangfold, frihet og demokrati. Det har Norge vært flinke til, derfor vil jeg i dag minnes 9/11 med en rød rose.

Jeg har alltid tenkt at New York er en by som symboliserer mangfold og frihet. Jeg har tenkt at New York er en vakker by fordi den er åpen for alle, uansett hudfarge, religion og seksuell legning. Jeg har tenkt at New York er byen der drømmer oppfylles. Jeg vil holde en rød rose i hånden i dag fordi jeg synes det er viktig at New York fortsatt vil være byen som symboliserer frihet og demokrati, til tross for terrorangrepet. Hva tenker dere på i dag?


// miniatyrbildene er hentet fra weheartit

Publisert: 11.sep.2011 @ 08:35 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

i avisen

Hei hei! Jeg fikk en hyggelig overraskelse da jeg krabbet ut av sengen i dag og slo opp avisen, jeg hadde nemlig dagens innlegg i Si;D. Dersom du ikke har Aftenposten kan du lese innlegget her. Jeg er så glad for alle som støtter meg, men samtidig så er det mange som sier at jeg aldri kommer til å få dette gjennom.. Jeg vet ihvertfall at dersom jeg ikke hadde prøvd ville det ihvertfall aldri gått.

Det er sikkert mange av dere som er lei av den kjedelige bloggingen min for tiden.. jeg lover at jeg skal prøve å få til noe litt mer spennende i helgen ihvertfall! Jeg skal prøve å få tatt litt bilder og slikt i dag, så vi snakkes!

Publisert: 01.sep.2011 @ 16:15 Kategori: Thoughts Kommentarer: 4

palestina

Hei dere! Da jeg logget inn på facebook i dag hadde jeg fått venneforespørsel fra en palestinsk gutt som sover i telt utenfor Jacobs kirke hver natt. Han og mange andre har søkt om oppholdstillatelse, men har fått avslag. Jeg fikk se en video på tv2 sine nettsider der han fortalte at om han dro tilbake til Palestina ville han bli skutt. I Palestina lever folk et liv som er alt annet en trygt. Det er ikke direkte krig, men Israel okkuperer stadig mer og mer av landet. Kvinner og barn blir drept og mennesker blir jagd fra hjemmene sine.

Jeg har derfor laget en Facebook-event som jeg håper mange vil delta på. Dersom jeg får mange medlemmer kan jeg etterhvert sende linken til store norske aviser eller politikere, dersom saken får mye oppmerksomhet i media kan det hende politikerene må se på søknadene en gang til. Muligens vil palestinerene få oppholdstilatelse i Norge. Du kan delta på eventen her.


// weheartit

Publisert: 26.aug.2011 @ 20:13 Kategori: Thoughts Kommentarer: 10

tenker på dere i dag, alle auf'ere

Publisert: 20.aug.2011 @ 13:29 Kategori: Thoughts Kommentarer: 3

fun questions

Hei! Jeg fant denne listen på Dina sin blogg og syntes med en gang at spørsmålene var herlige random, tenkte derfor at jeg skulle svare på dem her og nå. God lesing for dere blir det også!

What is your current obsession?
Sommerkvelder i Oslo, morgener der jeg kan sove lenge, langt blondt hår, rosa leppestift, jordbær med sukker på, katten min og Ben & Jerry's Phish Food.What are you wearing right now?
En grå joggebukse og en sort strikket genser fra Bik Bok.

Do you nap a lot?
Sover aldri på dagtid, blir så ekstremt gretten når jeg våkner igjen. Alikevel elsker jeg å sove og har jeg muligheten legger jeg meg tidlig for å være litt mer uthvilt dagen etter.

Why is today special?
Fordi det er fredag og dermed helg. Helg betyr å sove lenge, godteri, gode filmer, venner og kos.

What would you like to learn to do?
Vil veldig gjerne lære å spille piano, synes det er så fint.

What's for dinner today?
Hjemmelaget pizza, tynn bunn med pepperoni og hvitløk, mm ♥

What's the last thing you bought?
Salat i kantina på skolen.. skulle gjerne vært noe mer spennende.

What are you listening right now?
Mamma og lillesøster som snakker, også den irriterende chat-lyden på facebook når du får en ny melding.

What is your favorite weather?
Må nok være første vårdagen når sola skinner skikkelig eller en deilig sommerkveld.What is on your bedside table?
En vannflaske, vekkeklokke, diverse blader og bøker, en kaktus & en iPod.

What's your style?
Veldig variert, har ikke funnet den helt enda. Boots og jeans + masse tilbehør.

You could have a house totally paid for, fully furnished anywhere in the world, where would you like it to be?
Det ville ikke vært et hus, men en stor takleilighet i utkanten av Lisboa sentrum. Veggene skulle vært hvite og vinduskarmene mørkeblå, sånn som i Hellas. Jeg skulle hatt masse gule blomster på balkongen.What's your favorite vacaion stop?
For tanning og turist-ferie: Algarve i Portugal. For shopping og opplevelser: Madrid i Spania.

Name the things you cannot live without.
Mamma, pappa, lillesøster og familie. Katten min og vennene mine. Sol og lukten av sjø. iPod med musikk som jeg kan ta med meg overalt. Bøker. Teite såpe-serier.

If you could go anywhere the next hour, where would you go?
En times massasje på et luksuriøst spa, hehe.

Which language do you want to learn?
Arabisk.

Which countries have you visited?
Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Tsjekkia, Spania, Portugal, Italia, Hellas, Bosnia, Kroatia, Slovenia, Polen, Sveits og Estland.

What do you want to be when you grow up?
Jeg ønsker å være en person som kan gjøre hverdagen bare litt bedre for et eller flere mennesker.

What is your absoloute favorite dish?
Elsker utenlandsk mat. Meksikanske retter, gresk salat og fylte vinblader (sykt digg, must try).

Publisert: 19.aug.2011 @ 19:53 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

sult i afrika

Hei dere! Mens vi her oppe i nord koser oss med sminke og klær er det 18 000 barn som dør hver dag p.g.a sult. 850 millioner mennesker legger seg med en tom mage. Vi er så opptatt av mitt og vårt at vi ikke engang klarer å forestille oss hvordan det er å være ordentlig sulten. De færreste av oss har aldri vært ekstremt sultne. Hvorfor skal vi unne oss en ny leppestift fra Dior når det er mennesker i verden som ikke engang har råd til å mette sin egen mage? Vi tenker ofte kanskje at dette skjer nede i Afrika og om man alene donerer noen kroner vil det ikke ha særlig stor betydning, men det er ikke sant. Alle monner drar, som det heter på godt norsk.

Jeg anbefaler alle å gå innom Røde Kors sine nettsider her. Man trenger ikke betale så mye som to hundre kroner, men man kan selv velge beløpet man ønsker å donere. I tilegg er det veldig enkelt å betale med bankkort. På den måten kan du gi bort kun ti-tjue kroner og kanskje redde et barn fra å dø i dag.
Kommer du til å støtte de sultne barna i Afrika?


// weheartit

Publisert: 13.aug.2011 @ 11:20 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

en sterk jente

Hei dere! I dag så jeg klassevenninen min på forsiden av avisen.. Ragna overlevde massakren på Utøya og det er jeg veldig takknemmelig for. Ragna er en utrolig sterk jente som jeg har sett opp til lenge. Hun var elevrådsleder for skolen vår i tiende klasse og holdt avslutningstalen på vitnemålsutdelingen denne sommeren. Jeg tenker at ungdommene som var på Utøya denne sommeren var, og er, av samme type. Ihvertfall mange av dem. Vi har mistet mange av Norges sterkeste og mest engasjerte ungdom, det fikk meg til å felle noen tårer til. Jeg er så glad for at Ragna lever, men jeg er så trist for alle liv som er gått tapt. I dag var jeg i Domkirken og tente enda et lys og sendte mine tanker til disse sterke, flotte og beundringsverdige ungdommene som ikke lenger er iblant oss.


Publisert: 08.aug.2011 @ 18:18 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

hundre og femti tusen

Hei dere vakre! I dag var jeg og søsteren min, med litt familie, samlet sammen med hundre og femti tusen mennesker på Rådhusplassen i Oslo. Vi var så mange at jeg ikke fikk hørt noen av appellene eller sett noe særlig mye, men det at vi sto der sammen med blomster og roser, føltes veldig godt..

Karl Johan, Youngstorget og Rådhusplassen var stappet med mennesker, deriblant utrolig mange med utenlandsk utseende, sikkert flere muslimer. Jeg tok meg selv i å tenke.. om man i det hele tatt kan være takknemlig for noe etter dette som har skjedd, er jeg takknemmelig for at det ikke var en muslim som sto bak dette. Det at det var en nordmann som utførte det som førte til en grusom tragedie, har ført oss sammen. I dag var det ikke et skille mellom nordmenn og utlendinger. I dag var vi alle nordmenn som sørget over noe forferdelig som har skjedd med vårt land.

Publisert: 25.jul.2011 @ 21:52 Kategori: Thoughts Kommentarer: 11

i dag er vi samlet


"Om en mann kan vise så mye hat, tenk så mye kjærlighet vi kan vise alle sammen"

Det var kloke ord og sitater som ble lest opp i Domkirken i dag. I dag er jeg stolt av norsk og måten alle har taklet dette på. Jeg er utrolig stolt av statsministeren vår, Jens Stoltenberg, som har taklet situasjonen så bra og vært så tålmodig. Jeg er stolt over alle politi, leger, hjelpearbeidere og alle mennesker som har gjort sitt beste for å redde flest mulig liv og gjøre situasjonen så bra som overhodet mulig. I dag er jeg og alle stolte av å være norsk, i dag er vi alle nordmenn, i dag er vi alle AUF-ere.

Etter 9/11 var Bush sine første ord: "We will hunt them down". Stoltenberg vil gjengjelde med demokrati. Det viser at Norge som nasjon ikke er skremt, men sterkere enn noen gang. I dag står vi alle sammen, uavhengig av politisk ståsted, nasjonalitet eller religion. Jeg håper å se mange nordmenn på fakkeltoget i morgen kl 18, Rådhusplassen i Oslo. Mine tanker går til hver eneste fantastiske sjel i dette flotte og sterke landet.


Publisert: 24.jul.2011 @ 21:14 Kategori: Thoughts Kommentarer: 9

dyp sorg

I dag våknet jeg av lyn og buldrende torden, jeg var redd det var en ny bombe. Jeg tror ikke man lenger trenger å være redd, men Norge er snudd på hodet. Noen timer senere fikk jeg vite at antallet døde på Utøya var steget til 84. Da kom tårene ordentlig for første gang og har siden i morges vært på plass både støtt og stadig. Uvirkelig. Jeg tar meg selv i å reagere gang på gang av Facebook-gruppene: "R.I.P (navn) som ble skutt på Utøya". Skutt, i Norge. Det hører ikke hjemme her, men i en repotasje fra Afghanistan.

I dag går alle mine tanker til foreldre som har mistet barna sine, mennesker som har mistet sin søster eller bror og til en bekjent av meg som har overlevd det forferdelige på Utøya. I dag er alle tårers dag.


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 23.jul.2011 @ 13:49 Kategori: Thoughts Kommentarer: 19

hele norges hjerte

Når ting som dette skjer sitter man igjen med tusen spørsmål og ingen svar. Jeg er rett og slett målløs. I sjokk. Jeg hørte et brak utenfor soveromsvinduet mitt og trodde det var torden, men den gang ei. Tjue minutter senere leste jeg på internett at en eksplosjon hadde funnet sted i Oslo. Byen jeg elsker av hele mitt hjerte. I dag kom dagen da alt skulle bli snudd på hodet.

Jeg vil gjerne sende mine tanker til skadde og pårørende. Dessuten vil jeg sende mine tanker til dem som kommer til å lide etter dette angrepet. Alle som vil bære med seg fryktelige minner gjennom resten av livet, men også dem som blir uskyldig dømt. Det er ikke til å legge under bordet at det muligens var islamister som sto bak dette, men det gir oss alikevel ikke rett til å ville sende alle muslimer ut av landet. I sjokktilstand har jeg hørt flere si at vi burde sende dem alle ut og bombe hele Midtøsten, men når alt kommer til alt ville det vært det dummeste vi kunne gjøre. Jeg håper Regjeringen får straffet dem det gjelder og ikke alle som bærer rundt på Koranen under armen.

Jeg og mamma var på Ullevål Sykehus for at hun skulle gi blod til de skadde fra Utøya. Siden hun ikke hadde gitt blod på mange år fikk hun ikke lov til å gi blod, men det var verdt turen alikevel. Mennesker strømmet på og var villige til å hjelpe, det er deilig å se samholdet og kjærligheten vi viser i Norge nå, til tross for det forferdelige som har skjedd.

Oslo, en varm dag. Byen som alltid får meg til å smile. Jeg håper den kan bli som den var.

Publisert: 22.jul.2011 @ 19:08 Kategori: Thoughts Kommentarer: 7

inshallah

Hei dere! I det siste har jeg blogget om hverdag og kos, men i dag vil jeg skrive litt om en sak jeg har mye meninger om. Om dere ser saken fra en annen side eller vil tilføye noe er det bare å kommentere i kommentarfeltet.

Vi vet alle at flere millioner jøder ble utryddet under 2. verdenskrig. Da krigen var slutt følte FN og de fleste landene i verden at jødene fortjente å få sitt eget land - en egen jødisk stat. Israel ble ble etablert som en suveren stat i 1948. Mange palestinere var i mot dette fordi de følte seg plutselig uønsket i sitt eget land. Etterhvert okkuperte Israel mer og mer av landet, vi vet f.eks om seksdagerskrigen som endte med at Israel fikk firedoblet sine landområder. Palestinerene kjempet i mot, men det israelske folk hadde en mer organisert hær.

Israelske millitærstyrker vil bare fortsette og ta over mer av landet. De kan når som helst tvangsutkaste palestinere fra landsbyene Hadidiya og Humsa. Dersom du er i mot tvangsutkastelsen av palestinere, kan du skrive under på Amnestys aksjon her. Jeg håper så mange som mulig vil skrive under på denne aksjonen! Selvom jødene har lidd i flere tusen betyr det ikke at det er greit å behandle uskyldige palestinere på denne måten.
Hva er ditt standpunkt i denne saken?


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 19.jun.2011 @ 14:23 Kategori: Thoughts Kommentarer: 6

en slik vakker figur

Han kjente lukten av henne før hun dukket opp. Søt, men ikke for søt. Akkurat passe. Hun luktet som engler burde lukte. Det blonde håret hennes skinte som gull. Det var ikke helt rett, men dannet fine bølger nedover skuldrene hennes. Hun hadde på seg en rosa singlet. Håret hennes omfavnet de bare skuldrene, som bølgene i havet omfavner sanden. Han husker at han var skjelven første gang han så henne. Det var noen måneder siden, men han var ikke noe unntak. Hvem som helst ville reagert sånn, på den plutselige tilstedeværelsen av en slik vakker figur. Hun strålte og han lurte på hvordan hånden hennes ville kjennes i hans. Han var fortsatt en liten gutt og undringen hadde en stor plass i han. Hånden hans søkte etter hånden til jenta og fingerene hans grep etterhvert rundt hennes. Merkelig nok kjentes den nesten som luft. Det var jo ikke rart, kun en som henne kunne ha hud myk som silke. Hud som var så myk at den ikke kjentes, ikke engang da han trykket den hardere. Men han så den, flettet inn i sin egen. Sin egen lille hånd.

Hun smilte til ham. Han oppdaget to runde smilehull på hver side av munnen hennes. Smilet fikk øynene hennes til å se enda større ut, enda vakrere. Som perler på bunnen av havets dyp. Han smilte han også. For hvem kunne la vær å smile når man hadde en slik vakker figur stående foran seg. Solen strålte gjennom vinduet. Solen som vanligvis blendet han og fikk han til å skygge unna, føltes nå godt mot hans bleke hud. Han holdt rundt hånden hennes, enda hardere, men ikke for hardt. Aldri for hardt. Han ville jo ikke skade henne.Mor ropte på ham nedenifra. Det duftet av kake fra ovnen. Han kunne kjenne det opp på rommet sitt.. Han dro jenta med seg ned trappen. Det var nesten så han boblet innvendig. Ikke en gang det mørke rommet bortest i gangen kunne stoppe han nå. Det de aldri snakket om. Det han alltid tenkte på, men det de aldri nevnte. Rommet der alt var mørkt. Der lyset aldri ble skrudd på, der gardinene alltid var trukket for. Hvis han passerte døren inn dit reiste hårene seg på armen hans og han begynte automatisk å gå fortere. Siden den dagen hadde mor oppført seg rart. Han hørte henne ofte sukke bak ryggen hans, men nå var alt annerledes. Nå skulle han vise henne jenta si. For hun var hans. Bare hans. Det visste hun og det visste han. Han var så stolt.

Han ropte på moren sin og hun snudde seg. Hun hadde rynker i panna og så på han med et slitent blikk. Ansiktet hennes var blekt, akkurat som hans. Håndleddene hennes var tynne og avslørte noen smale blå årer langs underarmen. Hun var mye penere før, men det var før. Før da alt var bra, men nå skulle alt bli bra igjen. Det var han sikker på. Nå ville mor bli stolt, for tenk at han kjente en slik vakker figur.

Han ville se henne smile, han ønsket å høre latteren hennes igjen. Han så på mor og pekte bort på jenta, strøk henne over det myke håret. Så mykt at han ikke kjente det. Moren så på han, og ikke på jenta. Hvorfor så ikke mor på henne? Munnen hennes strammet seg til en blek strek i det allerede hvite ansiktet. ''Hva er det du peker på, gutt?'', sa hun hardt. ''Ser du henne ikke?''. Hun tok ham hardt i armen og puffet ham ned på gulvet. Nå duftet ikke kaken lenger, den var på vei til å bli brent. Han kunne se den var sort på kantene. Mor sparket hardt på ovnen. Lyden ga gjenklang i rommet. Så gikk hun. Forlot rommet og smalt igjen døren. Som et ekko av lyden fra metallovnen.

Nå var jenta borte og mor fikk ikke sett henne. Det føltes som han ble revet i hundre biter. Som om krefter dro i ham fra alle kanter. Som om noen hadde kommet for å dra sjelen ut av ham. Han hylte, men det kom ingen lyd ut. Kaken var helt sort nå.Øynene hans vandret fra kaken og bort til rommet i enden av gangen. Hendene hans skalv og kunne ikke lenger gripe hånden til jenta for å holdes kontrollert. Nå var hun ikke der lenger, og mor fikk ikke sett henne. Han kunne ikke gråte. Han kunne ikke skrike. Hun var borte. Ingenting var som før, alt var som før. Mor smilte ikke. Jenta var borte og mor fikk ikke sett henne.''Du skal få kake'' sa mor da hun kom tilbake til kjøkkenet. Hun tok ut den svidde kaken fra ovnen med harde bevegelser. Han fulgte henne med blikket, studerte de grå øynene. Hule. De forsvant nesten inn i skallen på henne. Han lurte på om det gikk an. Hun satte et stykke av kaken foran han. Brent. Svart. Han tygget forsiktig. Han måtte spise opp, hvis ikke ville mor bli sint. Det ville han ikke. Under hele måltidet stirret han ned på tallerkenen. Han spiste. Sakte.

På siste tygg så han opp, kaken var tung og seig å svelge. Han løftet blikket mot trappen. Der sto hun. Han blunket. Hun sto der fortsatt. Hun lo, og vinket på han. Håret skinte like vakkert som forrige gang. Leppene var røde. Han reiste seg opp og gikk sakte mot henne. Han ville danse med henne. Han visste hun ville. For hun var hans. Bare hans. En slik vakker figur.

// Alle bildene er hentet fra weheartit.com
Denne novellen skrev jeg i forbindelse med en skoleoppgave, våren 2011. Hva tror dere den handler om?

Publisert: 16.mai.2011 @ 08:28 Kategori: Thoughts Kommentarer: 10
hits