Kategori: Makin' some food

how to make: hjemmelaget spaghetti bolgonese

Hei dere! Jeg liker å sjelden en gang legge ut veldig enkle matoppskrifter som dere kanskje kan dra nytte av. I dag vil jeg lære dere hvordan man kan lage hjemmelaget spaghetti bolgonese. Smaker utrolig godt, men er samtidig sunt. Dette er oppskrift til to porsjoner.

Du trenger:
- 1 løk, 2 fedd hvitløk, 1/4 sellerirot og en gulrot.
- En pakke kjøttdeig, 2 skjeer tomatpuré, en halv boks med hermetiske tomater og en halv kjøttbuljongterning.
- Spaghetti eller pastapenne.

Dette gjør du:
- Skjær opp løken og grønnsakene, dette skal brunes i en jerngryte med olje. Du starter med å brune løken og deretter grønnsakene. Bland deretter i kjøttdeigen, og så resten av ingrediensene.
- Du kan helle opp i litt vann om nødvendig, det kommer anpå hvor tynn du vil at sausen skal være. Smak til med salt og pepper etter behov, men sausen vil allerede være ganske salt på grunn av kjøttbuljongen. Jeg pleier også å krydre sausen med oregano og muskat, men det er selvfølgelig valgfritt.
- Kok opp spaghettien, husk og olje så den ikke kleber.
- Legg spaghettien på tallerkenen når den er ferdige og la kjøttblandingen ligge oppå. Avslutt med å strø på ost.

Publisert: 11.aug.2011 @ 17:43 Kategori: Makin' some food Kommentarer: 6

how to make: italian bruschetta

Hei solstråler! For en fin, varm dag det har vært i dag. Ofte når det er varmt ute mister jeg matlysten og får lyst på veldig "lett"-mat.. Altså ikke så mye kjøtt og mektig mat. Perfekt til varme dager er den italienske matretten bruschetta. Jeg elsker å spise mat som minner meg om late dager i utlandet og vil gjerne dele denne retten med dere.

Du trenger:
- Tomater nok til å fylle så mange brødskiver du ønsker å spise
- Bassilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper
- Tynne brødskiver eller gjerne loffskiver

Dette gjør du:
- Kutt opp tomatene i veldig små biter og putt dem i en bolle
- Derreter gjør du det samme med hvitløk og bassilikumen, disse skal blandes sammen med tomatene.
- Oppi blandingen har du cirka en skje olivenolje og deretter smaker du til med salt og pepper.
- Når blandingen er ferdig kan du sette den til side og steke brødskivene i stekepannen med olivenolje. Når brødskivene er sprøe er de ferdige. Pass på å ikke ha for høy varme, da blir brødskivene lett brent.

Dersom du ønsker å ha noe annet tilbehør enn tomater, bassilikum og hvitløk er det selvfølgelig mulig. Noen ganger pleier jeg å ha skinke eller kremost i tillegg på brødskiven. Det er også godt med ost eller balsamico på.Publisert: 29.jun.2011 @ 17:43 Kategori: Makin' some food Kommentarer: 3
hits