Arkiv måned: august 2011

wednesday inspiration


// weheartit

Publisert: 31.aug.2011 @ 09:36 Kategori: Inspiration Kommentarer: 3

og sånn gikk no dagan

Hei dere søte! Jeg har ikke sluttet å blogge, men jeg har vært opptatt med denne gruppen jeg laget på Facebook for palestinske flyktninger i Norge. Jeg kan forklare mer om gruppen og fremdriften senere.. også om møtet mitt med noen av palestinerene. Hvis dere er interessert ihvertfall?

Skolen går veldig fint og dagene føles ikke så lange, men jeg kjenner jeg blir veldig tidlig trøtt om kvelden. I dag måtte jeg dra fra skolen i tolv-tiden fordi jeg skulle til tannlegen og borre. Lucky me, hun måtte utsette borringen fordi tannen måtte bli tørrere eller noe slikt. Så jeg fikk bare en midlertidig fylling. Vet dere foresten hvilken tannkrem dere bruker? Hun spurte meg og jeg hadde ikke peiling, heh. Jeg tok en tur bort til biblioteket også, og lånte noen av bøkene fra Sex & The City. Det slår aldri feil med min hjemmelagde kaffe mocca og bøker. Hvordan har dere det?Publisert: 30.aug.2011 @ 16:39 Kategori: Everyday life Kommentarer: 4

palestina

Hei dere! Da jeg logget inn på facebook i dag hadde jeg fått venneforespørsel fra en palestinsk gutt som sover i telt utenfor Jacobs kirke hver natt. Han og mange andre har søkt om oppholdstillatelse, men har fått avslag. Jeg fikk se en video på tv2 sine nettsider der han fortalte at om han dro tilbake til Palestina ville han bli skutt. I Palestina lever folk et liv som er alt annet en trygt. Det er ikke direkte krig, men Israel okkuperer stadig mer og mer av landet. Kvinner og barn blir drept og mennesker blir jagd fra hjemmene sine.

Jeg har derfor laget en Facebook-event som jeg håper mange vil delta på. Dersom jeg får mange medlemmer kan jeg etterhvert sende linken til store norske aviser eller politikere, dersom saken får mye oppmerksomhet i media kan det hende politikerene må se på søknadene en gang til. Muligens vil palestinerene få oppholdstilatelse i Norge. Du kan delta på eventen her.


// weheartit

Publisert: 26.aug.2011 @ 20:13 Kategori: Thoughts Kommentarer: 10

uggs australia

Hei dere! Skal si vgs tar på og vi har ikke engang begynt med de lange dagene enda.. I dag startet vi kl åtte og vekkerklokken min bestemte seg for å ikke ringe. Fikk sjokk da jeg våknet og så på klokka at jeg skulle være på bussen om en halvtime. Da var det bare å hoppe i klærene og slenge på seg uggsene..

Jeg synes uggs er perfekt for både høst og vinter. Sant som folk sier, det er kanskje ikke det peneste skotøyet man kan velge å bruke, men det er garantert det mest behagelige. Når man alikevel skal løpe ut i høstkulden kvart over syv om morgenen er det greit å ha noen varme og utrolig deilige sko på føttene. Hva synes dere om uggs?

Publisert: 26.aug.2011 @ 13:40 Kategori: Everyday life Kommentarer: 7

blonde lokker

Hei amigos! Jeg tenker på det hele tiden, hvor lyst jeg har på langt, rett og blondt hår. Jeg synes det er såå fint. Er ikke sikkert at alle vet det, men jeg har naturlig veldig krøllete hår. Jeg retter det ut hver dag og synes det tar altfor mye tid, men det er rett og slett bare nødvendig. Kan ikke gå rundt som en sau heller. Nå sparer jeg penger til anti-permanent og skal prøve å kombinere det med å få lysere hår. Mulig det sliter mye på håret, men det sliter nok vel så mye å rette det hver dag. Har dere noen erfaring med anti-permanent?


//weheartit

Publisert: 24.aug.2011 @ 15:03 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 20

litt om vgs

Hei vakre! Det har vært en liten stund siden jeg blogget sist nå, mye fordi overgangen fra sommerferie til skole er stor. Spesielt nå som jeg har begynt på ny skole, i ny klasse og må prøve å komme inn i alt dette nye. Vi har ikke begynt ordentlig enda, men vi har ihvertfall fått bøker og pc. Foresten, jeg har skoledager fra kl åtte til fire nesten hver dag, det er lenge. Da er det bare å håpe på at man blir vant til det etterhvert.

Når det gjelder Helse&Sosial kan jeg komme mer tilbake til det senere, men jeg vet at vi skal ha en praksisdag i uka. Regner med at det blir barnehage eller SFO, så det skal bli gøy. Jeg kjenner jeg gleder meg til å bli ferdig med skolen nå og ta noen skritt ut i voksenverden. Hvis det er noe dere lurer på om skolen er det selvfølgelig bare å spørre. Nå skal jeg ut å nyte det fine været, det burde dere også gjøre. Vi snakkes!


Publisert: 23.aug.2011 @ 15:37 Kategori: Helse & Sosial Kommentarer: 3

a search for the perfect clutch

Hei dere! Har lenge drømt meg bort på weheartit nå, jeg har nemlig sett på diverse clutch's. Eller konvoluttvesker, som det heter på godt norsk. Synes de er så fine! Ett grått og kjedelig antrekk kan bli mye mer spennende med en stor clutch i en sterk farge, f.eks rødt, gult eller rosa. En dag skal jeg gå ut i verden og finne en vintagebutikk som har akkurat den perfekte clutchen jeg ønsker meg. Har dere en clutch?


Publisert: 20.aug.2011 @ 19:04 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 14

tenker på dere i dag, alle auf'ere

Publisert: 20.aug.2011 @ 13:29 Kategori: Thoughts Kommentarer: 3

fun questions

Hei! Jeg fant denne listen på Dina sin blogg og syntes med en gang at spørsmålene var herlige random, tenkte derfor at jeg skulle svare på dem her og nå. God lesing for dere blir det også!

What is your current obsession?
Sommerkvelder i Oslo, morgener der jeg kan sove lenge, langt blondt hår, rosa leppestift, jordbær med sukker på, katten min og Ben & Jerry's Phish Food.What are you wearing right now?
En grå joggebukse og en sort strikket genser fra Bik Bok.

Do you nap a lot?
Sover aldri på dagtid, blir så ekstremt gretten når jeg våkner igjen. Alikevel elsker jeg å sove og har jeg muligheten legger jeg meg tidlig for å være litt mer uthvilt dagen etter.

Why is today special?
Fordi det er fredag og dermed helg. Helg betyr å sove lenge, godteri, gode filmer, venner og kos.

What would you like to learn to do?
Vil veldig gjerne lære å spille piano, synes det er så fint.

What's for dinner today?
Hjemmelaget pizza, tynn bunn med pepperoni og hvitløk, mm ♥

What's the last thing you bought?
Salat i kantina på skolen.. skulle gjerne vært noe mer spennende.

What are you listening right now?
Mamma og lillesøster som snakker, også den irriterende chat-lyden på facebook når du får en ny melding.

What is your favorite weather?
Må nok være første vårdagen når sola skinner skikkelig eller en deilig sommerkveld.What is on your bedside table?
En vannflaske, vekkeklokke, diverse blader og bøker, en kaktus & en iPod.

What's your style?
Veldig variert, har ikke funnet den helt enda. Boots og jeans + masse tilbehør.

You could have a house totally paid for, fully furnished anywhere in the world, where would you like it to be?
Det ville ikke vært et hus, men en stor takleilighet i utkanten av Lisboa sentrum. Veggene skulle vært hvite og vinduskarmene mørkeblå, sånn som i Hellas. Jeg skulle hatt masse gule blomster på balkongen.What's your favorite vacaion stop?
For tanning og turist-ferie: Algarve i Portugal. For shopping og opplevelser: Madrid i Spania.

Name the things you cannot live without.
Mamma, pappa, lillesøster og familie. Katten min og vennene mine. Sol og lukten av sjø. iPod med musikk som jeg kan ta med meg overalt. Bøker. Teite såpe-serier.

If you could go anywhere the next hour, where would you go?
En times massasje på et luksuriøst spa, hehe.

Which language do you want to learn?
Arabisk.

Which countries have you visited?
Norge, Sverige, Danmark, England, Tyskland, Tsjekkia, Spania, Portugal, Italia, Hellas, Bosnia, Kroatia, Slovenia, Polen, Sveits og Estland.

What do you want to be when you grow up?
Jeg ønsker å være en person som kan gjøre hverdagen bare litt bedre for et eller flere mennesker.

What is your absoloute favorite dish?
Elsker utenlandsk mat. Meksikanske retter, gresk salat og fylte vinblader (sykt digg, must try).

Publisert: 19.aug.2011 @ 19:53 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

første skoledag

Hei dere! Da var første skoledag på videregående overstått. Dagen min startet halv syv, jeg var trøtt og kvalm. Trodde ærlig talt at jeg ville komme til å spy på bussen, heldigvis gikk det bra. Rektor holdt en liten velkomsttale før vi ble delt opp i klasser og gikk til klasserommene. Det var veldig rart og ikke se et kjent fjes, skjønner ærlig talt ikke hva jeg bekymret meg for da jeg skulle begynne på ungdomsskolen og kjente halve klassen. Dette var noe helt annet! Man føler seg lett alene og litt liten, men det går vel bedre etterhvert. Kontaktlæreren var ihvertfall ganske grei og virket som en dame det er lett å prate med.

Fra videregående til barneskolen, vi var heldige å få disse skoledagbøkene som alle, ironisk nok, gikk rundt med i sjette klasse. Jeg klager ikke, de har nemlig kupponger med 50% på Bik Bok og avslag på flere klær fra andre butikker. Hvordan var deres første skoledag?


Publisert: 18.aug.2011 @ 19:17 Kategori: Helse & Sosial Kommentarer: 8

nervøs og spent

Hei dere! I morgen er min første dag på vgs og jeg er selvfølgelig veldig nervøs og spent. Det er ikke sikkert at dere har fått det med dere, men jeg begynner altså på linjen Helse- & Sosialfag. Jeg kjenner ingen av dem som skal gå i klassen min og det gjør selvfølgelig det hele enda mer skummelt. Det hadde vært godt å kjenne et menneske, men samtidig er det enklere å få nye venner når man er helt alene. Har brukt en del tid på å stalke hele klassen på facebook, hehe. Var en gutt med utenlandsk navn jeg ikke fant der, googlet han og fikk opp bilde av Gadaffi, love my life.  Det skal bli spennende å få litt undleninger i klassen for engangs skyld. Vi snakkes når skoledagen i morgen er ferdig. Begynner dere på vgs i morgen?

Søsteren min:
Bare vær deg selv, så går det bra, Lina! Meg: Hvem skal jeg ellers være? Hehehehhe.

Publisert: 17.aug.2011 @ 17:32 Kategori: Everyday life Kommentarer: 5

vinn en blogganbefaling

Hei dere! Jeg ønsker meg en ny header og tenker egentlig noe veldig enkelt, men ønsker alikevel deres hjelp.. Headeren må være i størrelse 700 x 484 og det kan stå det samme på den som det står på min nåværende header. Ønsker at den skal være litt høstlig med løkkeskrift. Under finner dere bildet jeg ønsker å bruke.

Den av dere som lager headeren jeg vil bruke på bloggen, vinner en blogganbefaling. Du kan sende headeren og evt. spørsmål rundt den til: lalina.blogg@hotmail.com Lykke til!

Publisert: 16.aug.2011 @ 14:34 Kategori: Everyday life Kommentarer: 7

tre forskjellige måter å redigere bildene dine på

Hei dere! En venninne av meg spurte om jeg kunne blogge om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg redigerer dem på mange forskjellige måter, ofte prøver jeg ut nye ting, men jeg tenkte å vise dere mine tre vanligste metoder å redigere på. Hvis det er noe som er uklart er det bare å spørre i kommentarfeltet.

1960's - picnik.com
Gå inn på denne siden -> last opp bildet du ønsker å bruke -> trykk på "Create", en av de fem grønne knappene øverst -> trykk på "Effects" -> bla deg ned til "1960's" -> du kan prøve deg frem med styrken på effekten ved å justere der det står Fade. Dess mindre prosent, dess høyere effekt. Dess større prosent, dess mindre effekt.Stars - picnik.com
Gå inn på denne siden -> last opp bildet du ønsker å bruke -> trykk på "Create", en av de fem grønne knappene øverst -> trykk på "Space Textures" -> her kan du prøve deg frem med forskjellige stjernebilder, styrken på dem o.s.v
Effekter - Photoscape
Last ned Photoscape gratis på internett -> åpne programmet og trykk på "Rediger" -> finn bildet du ønsker å bruke -> trykk på "Filter" -> "Film-effekt" -> "Kino-effekt" - styrken kan du velge selv, mellom lav, middels og høy.


Publisert: 15.aug.2011 @ 09:50 Kategori: Photography Kommentarer: 4

for you, a thousand times over

"For deg, tusen ganger til" Drageløperen er en fantastisk bok som tar deg med på en reise til Kabul i Afghanistan. Her møter du Amir og Hassan som sammen deler et spesielt vennskap, der Hassan og faren hans lever for å tjene Amir og hans familie. Hassan er en ekte venn og Amir svikter ham når han trenger ham som mest. Når Sovjet innvaderer Afghanistan skilles guttenens veier - Amir og faren blir nødt til å reise til USA. Mange år senere vender Amir tilbake til Afghanistan. Landet hans er snudd opp på hodet, han får for første gang sett sharia utført med egne øyne. Kanskje dette blir hans sjanse til å gjøre opp for seg.

Drageløperen er en bok alle må ha lest en gang i løpet av livet. Selvom krig og tilstandene i Afghanistan ikke er noe vi kjenner oss igjen i, spiller alikevel boken på alle de viktigste temaene i livet. Kjærlighet og svik, anger og tilgivelse - emner vi kan kjenne oss igjen i. Jeg anbefaler alle  å lese denne rørende boken, i håp om å lære både mer om viktige temaer i livet, men også å lære om hvor brått livet kan snus på hodet når et rolig land blir innvadert av krig.
Har du lest Drageløperen?


Publisert: 14.aug.2011 @ 20:27 Kategori: Tips Kommentarer: 5

lille diva

Publisert: 14.aug.2011 @ 08:49 Kategori: Yara Kommentarer: 7

hurra

Hei amigos! I dag har kjæresten til mamma bursdag og siden ingen hadde ordnet med noe flagg eller noe sånt, så fikset jeg denne fine dekorasjonen på potteplanten på terassen. Vakkert? Siden han er så glad i fisk ble det en slags lakserett med nøtter og en litt spesial saus som smakte veldig godt. Til dessert lagde jeg min fantastiske sjokolade moussé, hehe. Den slår vel alt, må si jeg er stolt av den. Hva har dere gjort i dag?

Publisert: 13.aug.2011 @ 20:36 Kategori: Everyday life Kommentarer: 6

sult i afrika

Hei dere! Mens vi her oppe i nord koser oss med sminke og klær er det 18 000 barn som dør hver dag p.g.a sult. 850 millioner mennesker legger seg med en tom mage. Vi er så opptatt av mitt og vårt at vi ikke engang klarer å forestille oss hvordan det er å være ordentlig sulten. De færreste av oss har aldri vært ekstremt sultne. Hvorfor skal vi unne oss en ny leppestift fra Dior når det er mennesker i verden som ikke engang har råd til å mette sin egen mage? Vi tenker ofte kanskje at dette skjer nede i Afrika og om man alene donerer noen kroner vil det ikke ha særlig stor betydning, men det er ikke sant. Alle monner drar, som det heter på godt norsk.

Jeg anbefaler alle å gå innom Røde Kors sine nettsider her. Man trenger ikke betale så mye som to hundre kroner, men man kan selv velge beløpet man ønsker å donere. I tilegg er det veldig enkelt å betale med bankkort. På den måten kan du gi bort kun ti-tjue kroner og kanskje redde et barn fra å dø i dag.
Kommer du til å støtte de sultne barna i Afrika?


// weheartit

Publisert: 13.aug.2011 @ 11:20 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

how to make: hjemmelaget spaghetti bolgonese

Hei dere! Jeg liker å sjelden en gang legge ut veldig enkle matoppskrifter som dere kanskje kan dra nytte av. I dag vil jeg lære dere hvordan man kan lage hjemmelaget spaghetti bolgonese. Smaker utrolig godt, men er samtidig sunt. Dette er oppskrift til to porsjoner.

Du trenger:
- 1 løk, 2 fedd hvitløk, 1/4 sellerirot og en gulrot.
- En pakke kjøttdeig, 2 skjeer tomatpuré, en halv boks med hermetiske tomater og en halv kjøttbuljongterning.
- Spaghetti eller pastapenne.

Dette gjør du:
- Skjær opp løken og grønnsakene, dette skal brunes i en jerngryte med olje. Du starter med å brune løken og deretter grønnsakene. Bland deretter i kjøttdeigen, og så resten av ingrediensene.
- Du kan helle opp i litt vann om nødvendig, det kommer anpå hvor tynn du vil at sausen skal være. Smak til med salt og pepper etter behov, men sausen vil allerede være ganske salt på grunn av kjøttbuljongen. Jeg pleier også å krydre sausen med oregano og muskat, men det er selvfølgelig valgfritt.
- Kok opp spaghettien, husk og olje så den ikke kleber.
- Legg spaghettien på tallerkenen når den er ferdige og la kjøttblandingen ligge oppå. Avslutt med å strø på ost.

Publisert: 11.aug.2011 @ 17:43 Kategori: Makin' some food Kommentarer: 6

bracelets


Publisert: 10.aug.2011 @ 09:55 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 16

new shoes from bianco

Hei dere! Jeg har lenge hatt lyst på slike " millitær boots "  som passer perfekt til både vår og høst. Jeg synes de passer godt til jeans shorts og også vanlige jeans, det gjør antrekket litt kulere. Dessuten er de veldig behagelige å gå i. Mine er ikke i ekte skinn, men jeg tror det skal gå om jeg sprayer dem hver månede og behandler dem pent.
Hva synes dere?Bianco kr 500

Publisert: 09.aug.2011 @ 10:34 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 29

en sterk jente

Hei dere! I dag så jeg klassevenninen min på forsiden av avisen.. Ragna overlevde massakren på Utøya og det er jeg veldig takknemmelig for. Ragna er en utrolig sterk jente som jeg har sett opp til lenge. Hun var elevrådsleder for skolen vår i tiende klasse og holdt avslutningstalen på vitnemålsutdelingen denne sommeren. Jeg tenker at ungdommene som var på Utøya denne sommeren var, og er, av samme type. Ihvertfall mange av dem. Vi har mistet mange av Norges sterkeste og mest engasjerte ungdom, det fikk meg til å felle noen tårer til. Jeg er så glad for at Ragna lever, men jeg er så trist for alle liv som er gått tapt. I dag var jeg i Domkirken og tente enda et lys og sendte mine tanker til disse sterke, flotte og beundringsverdige ungdommene som ikke lenger er iblant oss.


Publisert: 08.aug.2011 @ 18:18 Kategori: Thoughts Kommentarer: 5

carrie bradshaw


// weheartit

Hei!
Etter å ha sett Sex & The City nesten hele sommerferien, må jeg innrømme at jeg er svært inspirert av Carrie Bradshaw, den moteglade New York-jenta som Sarah Jessica Parker har fått æren av å spille. Jenter over hele verden blir inspirert av hennes lidenskap for mote. Jeg tenker at man har mennesker som ikke interesserer seg for mote også har man mennesker som interesserer seg veldig for mote. Innenfor den siste kategorien kan man jo alikevel ha "bra" eller "dårlig" stil. Selvom jeg synes mange av antrekkene til Bradshaw er litt i overkant, mye perler og stort hår, er hun alikevel veldig fascinerende, av den grunn at hun faktisk har en egen personlig stil. Et menneske kan jo alltids ta seg godt ut i jeans og en t-skjorte, men jeg synes det er tusen ganger bedre å se litt "for mye" ut, i et antrekk der du faktisk har prøvd deg litt frem med forskjellige ting, akkurat som Bradshaw. Hva synes dere?

Publisert: 08.aug.2011 @ 09:13 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 4

pink lips

Hei dere! Siden været bestemte seg for å gi oss en forsmak på høsten i dag, hadde jeg og noen jenter en liten filmkveld. Det var hyggelig å se dem igjen, selvom de begge reiser igjen i morgen.. Vi kjøpte litt godt og koste oss med Sex & The City i regnværet. Det er deilig å treffe venninner igjen etter en meget usosial sommerferie, spesielt etter alt som har skjedd i Norge. Noen ganger blir ting litt enklere når man kan snakke med jevnaldrende om dem.
Hva har dere funnet på i dag?

Publisert: 07.aug.2011 @ 20:47 Kategori: Everyday life Kommentarer: 12

fem tips for å få flere lesere

Oversiktelig design - For er det noe jeg ikke liker, er det blogger med uoversiktelig design der skrift, bilder og reklame flyter inn i hverandre. Designet er tross alt det første du legger merke til ved en blogg, og om det er pent og ryddig gir det ihvertfall meg et supert førsteintrykk av bloggen.

Tekst og bilder - En blogg er vel rett og slett en samling av tekst og bilder. Derfor er det viktig at tekstene du skriver er velformulerte uten skrivefeil. Jeg liker bloggere som klarer å putte litt humor inn i historiene om hverdagen sin. Illustrert med fine, store bilder blir innlegget supert.

Kvalitet fremfor kvantitet - Dog er det bra med bloggere som oppdaterer ofte, men jeg setter heller pris på sjeldne innlegg om de er i god kvalitet. Ingen vits i å blogge bare for å skrive at du ikke har noe å blogge om.

Ta vare på leserene dine - Kanskje den regelen jeg synes er aller viktigst. Det er tross alt leserene dine du skriver for og for de fleste bloggere er det leserene dine som får deg til å fortsette å skrive om livet ditt. Derfor bør du ta vare på dem, svare på flest mulig kommentarer og evt. blogge om det de ønsker noen ganger.

Finn din egen stil - Jeg prøvde ofte å etterligne andre bloggere, men fant til slutt ut at det var kjedelig og virket mot sin hensikt. Følger du din egen stil og blogger om det du har lyst til er det også lettere å skille seg ut i mengden. Dessuten er det mye morsommere for deg å skrive om noe du faktisk interesserer deg for.

Publisert: 06.aug.2011 @ 19:22 Kategori: Tips Kommentarer: 28

atm

Publisert: 06.aug.2011 @ 15:07 Kategori: Everyday life Kommentarer: 1

båtlivets gleder

Hej vakre mennesker! Da var jeg tilbake fra en fantastisk uke i seilbåten. Siden været har vært på topp hver eneste dag, har jeg både blitt brun og kost meg masse. Det er virkelig noe sjarmerende med båtlivet som jeg liker så veldig godt. Å sovne mens havet bølger under deg.. samtidig som du hører masse partysvensker synge: "Jag kallar på deg". Du finner ikke noe bedre! Koster og Lysekil er storfavoritter hos meg langs den svenske kysten.
Har dere vært på båtferie i Sverige før?Publisert: 06.aug.2011 @ 10:49 Kategori: Reise Kommentarer: 1
hits