Arkiv måned: juli 2011

flower


Canon Eos 1000D + 18-55 mm

Publisert: 28.jul.2011 @ 11:05 Kategori: Photography Kommentarer: 3

lysere striper i håret

Publisert: 27.jul.2011 @ 17:42 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 15

inspiration for my taste// weheartit.

Publisert: 26.jul.2011 @ 19:51 Kategori: Inspiration Kommentarer: 18

hundre og femti tusen

Hei dere vakre! I dag var jeg og søsteren min, med litt familie, samlet sammen med hundre og femti tusen mennesker på Rådhusplassen i Oslo. Vi var så mange at jeg ikke fikk hørt noen av appellene eller sett noe særlig mye, men det at vi sto der sammen med blomster og roser, føltes veldig godt..

Karl Johan, Youngstorget og Rådhusplassen var stappet med mennesker, deriblant utrolig mange med utenlandsk utseende, sikkert flere muslimer. Jeg tok meg selv i å tenke.. om man i det hele tatt kan være takknemlig for noe etter dette som har skjedd, er jeg takknemmelig for at det ikke var en muslim som sto bak dette. Det at det var en nordmann som utførte det som førte til en grusom tragedie, har ført oss sammen. I dag var det ikke et skille mellom nordmenn og utlendinger. I dag var vi alle nordmenn som sørget over noe forferdelig som har skjedd med vårt land.

Publisert: 25.jul.2011 @ 21:52 Kategori: Thoughts Kommentarer: 11

gjennom godt og vondt


Canon Eos 1000D + 18-55 mm

Publisert: 25.jul.2011 @ 11:34 Kategori: Yara Kommentarer: 11

i dag er vi samlet


"Om en mann kan vise så mye hat, tenk så mye kjærlighet vi kan vise alle sammen"

Det var kloke ord og sitater som ble lest opp i Domkirken i dag. I dag er jeg stolt av norsk og måten alle har taklet dette på. Jeg er utrolig stolt av statsministeren vår, Jens Stoltenberg, som har taklet situasjonen så bra og vært så tålmodig. Jeg er stolt over alle politi, leger, hjelpearbeidere og alle mennesker som har gjort sitt beste for å redde flest mulig liv og gjøre situasjonen så bra som overhodet mulig. I dag er jeg og alle stolte av å være norsk, i dag er vi alle nordmenn, i dag er vi alle AUF-ere.

Etter 9/11 var Bush sine første ord: "We will hunt them down". Stoltenberg vil gjengjelde med demokrati. Det viser at Norge som nasjon ikke er skremt, men sterkere enn noen gang. I dag står vi alle sammen, uavhengig av politisk ståsted, nasjonalitet eller religion. Jeg håper å se mange nordmenn på fakkeltoget i morgen kl 18, Rådhusplassen i Oslo. Mine tanker går til hver eneste fantastiske sjel i dette flotte og sterke landet.


Publisert: 24.jul.2011 @ 21:14 Kategori: Thoughts Kommentarer: 9

home made clothes

Hei dere vakre nordmenn! Nok en dag fylt med sorg og tunge tanker møter oss i dag. Jeg er sliten av å være lei meg og å konstant tenke på de stakkars, stakkars ofrene og pårørende. I dag må jeg prøve å tenke på andre ting for å holde dette forferdelige på litt avstand.

I dag tidlig fant jeg frem mamma sin gamle olajakke og saksen. Jeg har lenge ønsket meg en olavest som ville passet perfekt over den hvite, strikkede genseren min. Siden jakken skulle gis bort alikevel tok jeg opp saksa og klippet i vei. Minutter senere var ermene og skjortekragen av, vesten var ferdig. Jeg er ikke helt overbevist om jeg er fornøyd med den enda, men det er det som er så morsomt med gamle plagg. Du kan kjøpe nagler og pynt som du kan sy på senere, klippe i stoffet og gjøre en vanlig jakke om til et helt unikt klesplagg som bare du eier.
Har dere noen klær i klesskapet dere har laget eller fikset på selv?


Publisert: 24.jul.2011 @ 12:37 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 11

dyp sorg

I dag våknet jeg av lyn og buldrende torden, jeg var redd det var en ny bombe. Jeg tror ikke man lenger trenger å være redd, men Norge er snudd på hodet. Noen timer senere fikk jeg vite at antallet døde på Utøya var steget til 84. Da kom tårene ordentlig for første gang og har siden i morges vært på plass både støtt og stadig. Uvirkelig. Jeg tar meg selv i å reagere gang på gang av Facebook-gruppene: "R.I.P (navn) som ble skutt på Utøya". Skutt, i Norge. Det hører ikke hjemme her, men i en repotasje fra Afghanistan.

I dag går alle mine tanker til foreldre som har mistet barna sine, mennesker som har mistet sin søster eller bror og til en bekjent av meg som har overlevd det forferdelige på Utøya. I dag er alle tårers dag.


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 23.jul.2011 @ 13:49 Kategori: Thoughts Kommentarer: 19

hele norges hjerte

Når ting som dette skjer sitter man igjen med tusen spørsmål og ingen svar. Jeg er rett og slett målløs. I sjokk. Jeg hørte et brak utenfor soveromsvinduet mitt og trodde det var torden, men den gang ei. Tjue minutter senere leste jeg på internett at en eksplosjon hadde funnet sted i Oslo. Byen jeg elsker av hele mitt hjerte. I dag kom dagen da alt skulle bli snudd på hodet.

Jeg vil gjerne sende mine tanker til skadde og pårørende. Dessuten vil jeg sende mine tanker til dem som kommer til å lide etter dette angrepet. Alle som vil bære med seg fryktelige minner gjennom resten av livet, men også dem som blir uskyldig dømt. Det er ikke til å legge under bordet at det muligens var islamister som sto bak dette, men det gir oss alikevel ikke rett til å ville sende alle muslimer ut av landet. I sjokktilstand har jeg hørt flere si at vi burde sende dem alle ut og bombe hele Midtøsten, men når alt kommer til alt ville det vært det dummeste vi kunne gjøre. Jeg håper Regjeringen får straffet dem det gjelder og ikke alle som bærer rundt på Koranen under armen.

Jeg og mamma var på Ullevål Sykehus for at hun skulle gi blod til de skadde fra Utøya. Siden hun ikke hadde gitt blod på mange år fikk hun ikke lov til å gi blod, men det var verdt turen alikevel. Mennesker strømmet på og var villige til å hjelpe, det er deilig å se samholdet og kjærligheten vi viser i Norge nå, til tross for det forferdelige som har skjedd.

Oslo, en varm dag. Byen som alltid får meg til å smile. Jeg håper den kan bli som den var.

Publisert: 22.jul.2011 @ 19:08 Kategori: Thoughts Kommentarer: 7

this morning


Canon Eos 1000D + 18-55 mm

Publisert: 22.jul.2011 @ 08:57 Kategori: Photography Kommentarer: 13

ut mot en ny og annerledes vei

Hei dere! Beklager for lite blogging i det siste. Inspirasjonen har ikke vært helt på topp og jeg ser ingen grunn til å pese med bloggen nå som jeg tross alt har sommerferie og skal slappe av. Nå tror jeg alikevel at inspirasjonen har kommet tilbake, takket være Camilla.

Jeg har ikke fortalt dere det enda, men jeg kom inn på Helse & Sosial på den skolen jeg ville. Jeg var ganske sikker på at jeg ville komme inn, i og med at snittet mitt lå på 4,9 og snittet på linjen var nesten en karakter lavere. Alikevel var det deilig å få det bekreftet på vigo for en uke siden. Jeg er glad for at jeg har turt å velge uavhengig av vennene mine, men jeg kjenner at jeg gruer meg til å begynne i en klasse der jeg ikke kjenner noen. Jeg håper at jeg treffer hyggelige mennesker som er innstilt på å få nye venner. Hva er deres tanker rundt et nytt skoleår?

Publisert: 21.jul.2011 @ 17:01 Kategori: Everyday life Kommentarer: 8

innkjøp de portugal


Sølvarmbånd, £ 5, kr 40.Sko, £ 50, kr 400.

Publisert: 18.jul.2011 @ 09:12 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 7

madrid in my veins

Hei igjen, dere! Nå som jeg er så godt i gang med å fortelle om ferien min er det bare å fortsette. I løpet av den to ukers lange turen vår besøkte vi mange småbyer, men en av dem jeg husker best er Nazaré. Byen ligger rett ut mot Atlanterhavet og er full av turistboder o.s.v ved strandpromonaden, men helt hverdagslig hvis du går inn i de trange gatene på baksiden av strandpromonaden. Dessuten går det en taubane (?) opp fra byen og på et fjell der du kan se badebyen ovenifra. Virkelig en flott by med masse fin natur og bygninger.


Og så kom endelig turen til siste dag i Madrid. Fire ganger større enn Lisboa og full fart var det i gatene allerede fra klokken syv på morningen av. Her gikk så og si alle jenter/kvinner med høyhelte sko og det var fantastisk bare det å sette seg ned på en gatecafé og se på alle de vandrende motebildene som spankulerte forbi deg. Madrid var akkurat som Lisboa en alletiders by med en helt fantastisk shoppinggate. Take me back.Og helt til slutt etter en fantastisk ferie: FML, nå er det tilbake til 1 uke strekk med regn i Norge.

Publisert: 17.jul.2011 @ 08:49 Kategori: Reise Kommentarer: 2

take me back

Hei solstråler! To flotte uker ligger nå bak meg og vil være gode minner når høstvinden om noen måneder vil herje over landet. Jeg har fått smake på storbylivet, slappet av på deilige strender og sett en mindre turistpreget hverdag i småbyer. Sammenlagt har jeg opplevd masse flott som jeg vil dele med dere over to innlegg her på bloggen.

Vi landet i Madrid en sen fredagskveld og sov på et lite hotell den natten før vi dagen etter kjørte i timesvis, ut av Spania og inn i Portugal. Planen var egentlig å sove i en småby i utkanten av Lisboa, men til min positive overraskelse ble det til at vi leide hotellrom på et hotell bare minutter fra sentrum av storbyen.

Lisboa er en by jeg veldig gjerne vil dra tilbake til. Hvis jeg ikke tar helt feil er det en av Europas største motebyer og det skjønner man med en gang man entrer hovedstaden. Overalt fantes det jenter i skyhøye pumps med fargerike og moteriktige klær. For ikke å snakke om flere menn som var utrolig stilig kledd. Dagens middag spiste vi på en resturant i en stappfull gate midt i sentrum. Stedet passet meg helt perfekt helt enkelt fordi kelnerene lo og sang og holdt på hele kvelden. Istedenfor å kjede seg på jobb hadde de det gøy med seg selv, de andre kelnerene og gjestene hele tiden. Da jeg og lillesøsteren min var på vei ned trappen fra doen sa en av kelnerene til oss at vi var de vakreste søstrene som noensinne hadde vært på resturangen, hehe. Sånne mennesker møter man bare i Lisboa! Som en perfekt avslutning på kvelden kjøpte vi Kaffe Mocca på Starbucks og fikk et lite smilefjes på koppen av mannen bak disken. Lisboa står definitivt på min liste over hvor jeg vil flytte når jeg blir eldre, hehe.


Dagen etter var vi on the road again, denne gangen ut mot en liten by ved Atlanterhavet, kalt Sao Martinho Do Porto. Jeg er ikke så glad i sånne turistbyer egentlig, men her var det mest portugesere og engelskmenn og så lenge ikke Norge, Sverige og Danmark er nærmeste nabo så går det greit. Vi var i Sao Martinho en uke og da ble det mange late dager ved bassenget og på stranden. En dag leide jeg og lillesøsteren min en slags gatesykkel, lignet litt på en Go Car egentlig, bare at den ikke hadde motor. Den knirket verre en dører i skrekkfilmer og vi fikk både rare og smilende blikk da vi tok oss en liten sykkeltur langs strandpromonaden, hehe. Blir ikke mer morro enn man finner på selv!

I morgen kan dere lese om turen til en liten by kalt Nazaré og til Madrid.

Publisert: 16.jul.2011 @ 20:26 Kategori: Reise Kommentarer: 2

madrid baby

Hola, mis amigos! Sitter atm pa en internet cafe midt i shoppinggaten i Madrid. Deilig og varmt er det ute, byen er fantastisk! Jeg har masse bilder a dele med dere nar jeg kommer hjem til kalde, kjedelige Norge, hehe. Flyet gar herfra i morgen, men jeg vurderer a bli igjen. Vil ikke hjem! I kveld skal vi pa Tapas Bar, men atm er jeg supermett etter en god runde med paella. Adios!

Publisert: 14.jul.2011 @ 15:42 Kategori: Reise Kommentarer: 2
hits