Arkiv måned: juni 2011

i guess it's gonna be hot

Hei dere! I morgen reiser jeg til varmere strøk, mer bestemt; Spania og Portugal. Har hørt at det skal være hetebølge der borte nå, det kan jo bli både deilig og mindre deilig. Jeg elsker å ligge i solen og steke, men når temperaturen er oppe i 40 grader klokken åtte om kvelden kan det bli litt for mye.. Jeg regner med at jeg ikke får blogget før om to uker, men jeg kan selvfølgelig prøve å få til et innlegg fra en internetkafé eller lignende.
Hvor skal dere være i ferien?


//
weheartit

Publisert: 30.jun.2011 @ 13:59 Kategori: Everyday life Kommentarer: 3

how to make: italian bruschetta

Hei solstråler! For en fin, varm dag det har vært i dag. Ofte når det er varmt ute mister jeg matlysten og får lyst på veldig "lett"-mat.. Altså ikke så mye kjøtt og mektig mat. Perfekt til varme dager er den italienske matretten bruschetta. Jeg elsker å spise mat som minner meg om late dager i utlandet og vil gjerne dele denne retten med dere.

Du trenger:
- Tomater nok til å fylle så mange brødskiver du ønsker å spise
- Bassilikum, hvitløk, olivenolje, salt og pepper
- Tynne brødskiver eller gjerne loffskiver

Dette gjør du:
- Kutt opp tomatene i veldig små biter og putt dem i en bolle
- Derreter gjør du det samme med hvitløk og bassilikumen, disse skal blandes sammen med tomatene.
- Oppi blandingen har du cirka en skje olivenolje og deretter smaker du til med salt og pepper.
- Når blandingen er ferdig kan du sette den til side og steke brødskivene i stekepannen med olivenolje. Når brødskivene er sprøe er de ferdige. Pass på å ikke ha for høy varme, da blir brødskivene lett brent.

Dersom du ønsker å ha noe annet tilbehør enn tomater, bassilikum og hvitløk er det selvfølgelig mulig. Noen ganger pleier jeg å ha skinke eller kremost i tillegg på brødskiven. Det er også godt med ost eller balsamico på.Publisert: 29.jun.2011 @ 17:43 Kategori: Makin' some food Kommentarer: 3

midsommar

Hej dere! Nå er jeg hjemme igjen etter fire flotte dager i Sverige. Vi bodde på en liten øy i huset til besteforeldrene til Louisa. Første kvelden så vi rett og slett den vakreste solnedgangen jeg har sett på lenge.. til tross for den voldsomme vinden var det helt fantastisk å rusle nede ved sjøen og se solen krype nedover himmelen.På fredag var det midsommar i Sverige. Det er vel det samme som norsk sankthans, men i Norge feirer vi ikke noe særlig, ihvertfall ikke i forhold til i Sverige. Her var det dans rundt midsommar-stangen og blomsterkranser. En riktig koselig tradisjon var det, til tross for at det var ganske kaldt og veldig mye vind.

Sist, men ikke minst. Besteforeldrene til Louisa var såå søte. Jeg har bare møtt dem fort før så jeg var ganske spent på hvordan de var. Sammen eide de hunden Kelly som kom fra Saudi-Arabia. Kelly fulgte etter morfaren til Louisa overalt og nesten svarte han når han snakket til henne, hehe. Hun hadde sin egen plass ved middagsbordet, satt på en krakk og drakk melk av en skål mens de andre spiste. Skikkelig menneske-hund!Publisert: 27.jun.2011 @ 14:31 Kategori: Reise Kommentarer: 5

off to sweden

Hej! Da åkar jag til Sverige med Louisa og hennar familie. Må si at jag talar svenska riktigt bra. I morgen skal vi feira midtsommar, det skal bli jette kul. Vi snakkast på søndag eller måndag. hej då!

Publisert: 23.jun.2011 @ 16:01 Kategori: Everyday life Kommentarer: 0

forever 10a

Hei! Da var tre år på ungdomsskolen plutselig over. Vitnemålsutdelingen i går var flott på alle mulige måter. Både lærere og elever holdt flotte taler og da vitnemålene var delt ut brøt plutselig hele klassen i tårer, gutter og jenter. Det var en fin siste stund vi hadde sammen, jeg tror nesten jeg fikk klem av alle 74. Nå som jeg sitter her i skrivende stund.. klarer jeg ikke å forestille meg at dette eventyret er slutt. Det gikk så fort.

Disse årene har vært en fantastisk reise som har gjort meg og mange andre klokere, mer erfarne og mer selvstendige. Da jeg for tre år siden sluttet på barneskolen var jeg en helt annen person enn den jeg er i dag. De tre årene jeg nå legger bak meg har vært de tre mest fantastiske årene i mitt liv. Jeg har måttet ofre både blod, tårer og svette for å komme meg igjennom, men det positive ved disse årene har alltid skint igjennom.

Da jeg begynte på ungdomsskolen møtte jeg 74 fantastiske ungdommer som skulle gå i A-klassen sammen med meg. Vi har iløpet av denne perioden utviklet et ekstremt samhold full av internhumor. Jeg må si at det verste ved å slutte på ungdomsskolen er å miste denne helt utrolige klassen. Jeg har ikke tall på hvor mange latterkramper vi har delt. Sist, men ikke minst, kommer jeg til å savne lærerene våre. De har holdt oss i stramme tøyler fra dag en, ofte litt for stramt. Alikevel har de klart å dytte oss alle i riktig retning, nå har vi både med oss refleksjoner, tanker og meninger med oss videre. Jeg må også få si at jeg spesielt vil savne norsklæreren min. Den strengeste, men også en av de sterkeste og flotteste damene jeg noengang har møtt. Takk til alle som har gjort disse tre årene så fantastiske!


Publisert: 22.jun.2011 @ 19:55 Kategori: Everyday life Kommentarer: 6

red lips


Canon Eos 1000D + 18-55 mm

Publisert: 20.jun.2011 @ 16:19 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 3

inshallah

Hei dere! I det siste har jeg blogget om hverdag og kos, men i dag vil jeg skrive litt om en sak jeg har mye meninger om. Om dere ser saken fra en annen side eller vil tilføye noe er det bare å kommentere i kommentarfeltet.

Vi vet alle at flere millioner jøder ble utryddet under 2. verdenskrig. Da krigen var slutt følte FN og de fleste landene i verden at jødene fortjente å få sitt eget land - en egen jødisk stat. Israel ble ble etablert som en suveren stat i 1948. Mange palestinere var i mot dette fordi de følte seg plutselig uønsket i sitt eget land. Etterhvert okkuperte Israel mer og mer av landet, vi vet f.eks om seksdagerskrigen som endte med at Israel fikk firedoblet sine landområder. Palestinerene kjempet i mot, men det israelske folk hadde en mer organisert hær.

Israelske millitærstyrker vil bare fortsette og ta over mer av landet. De kan når som helst tvangsutkaste palestinere fra landsbyene Hadidiya og Humsa. Dersom du er i mot tvangsutkastelsen av palestinere, kan du skrive under på Amnestys aksjon her. Jeg håper så mange som mulig vil skrive under på denne aksjonen! Selvom jødene har lidd i flere tusen betyr det ikke at det er greit å behandle uskyldige palestinere på denne måten.
Hva er ditt standpunkt i denne saken?


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 19.jun.2011 @ 14:23 Kategori: Thoughts Kommentarer: 6

in the cookies of life, sisters are the chocolate chips

Hei! I dag ble lillesøsteren min såkalt voksen, altså konfirmert. Jeg elsker den humanistiske konfirmasjonssermonien, den er så fin. I år ble blant annet "Imagine" og "True Colours" sunget av en utrolig flink dame, vi fikk høre fine taler og rørende dikt. Hjemme hadde vi tapas: kjøttboller, avokado med reker, kylling, salat, røkelaks og mer.. med gode kaker og is til dessert. Jeg har hatt en flott dag i godt lag.. er det ikke det man sier? Gratulerer med dagen, Tonje!

Kjole LMC Sko Bianco

Publisert: 18.jun.2011 @ 22:29 Kategori: Everyday life Kommentarer: 5

17:28

Hei på dere! Denne uken har gått så sakte.. det sies at man skal nyte de siste dagene på ungdomsskolen, men akkurat nå vil jeg bare bli ferdig med hele kalaset. I dag så vi på filmer fra åttende klasse.. det var både en pinlig og morsom affære. Jeg må få lov til å si at jeg har forandret meg en god del.

I går var jeg i bursdag hos Louisa. Vi satt ute hele kvelden, da kjente jeg at jeg fikk skikkelig sommerfølelse. Under får dere noen bilder fra kvelden, men det var omtrent kun Camilla som ville være med på bildene.
Har dere også kjedet dere på skolen denne uken?


Publisert: 17.jun.2011 @ 17:27 Kategori: Everyday life Kommentarer: 12

jeansshorts & ray-ban

Publisert: 14.jun.2011 @ 16:49 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 0

sun is shining, weather is sweetHei dere!
I dag har det vært nok en fin dag. Jeg har vært hos Louisa og hjulpet til i bursdagen til lillebroren hennes som fylte 6 år. Det er alltid givende å være med barn. Rart med det, men ofte formulerer de seg veldig godt. Jentene hadde de nydeligste hårfrisyrer og kjoler, mens guttene var kledd i skjorter og med litt piggsveis. Det er vel sånn det skal være, eller? Nå skal jeg se på Drageløperen på Nrk. Vi snakkes i morgen!

Publisert: 13.jun.2011 @ 21:18 Kategori: Everyday life Kommentarer: 1

sorry

Jeg må ta en liten pause til. Klarer ikke blogge å ta bilder i dette drittværet. Vet ikke hvor lenge pausen varer, vi får se, vi får se. Regner med at jeg er tilbake sammen med godværet.

Publisert: 08.jun.2011 @ 21:47 Kategori: Everyday life Kommentarer: 2

you don't know what you had until you lose it

Hei dere! Først vil jeg beklage for lite blogging i det siste.. Muntlig eksamen har stått i fokus siden onsdag, men det var først på mandag at jeg virkelig kom igang. Da jeg og prosjektgruppen min kom opp på skolen i dag var hele kantinen fylt med fat av jordbær, vannmelon, druer, nøtter o.s.v. Det skulle vi få kose oss med den ene timen før eksamen. Nommen. Vi trakk tusenårsmålene som spisningsoppgave, heldigvis temaet jeg kunne best. Muntlig eksamen var egentlig ikke stress i det hele tatt.. Vi lo faktisk og hadde mange fine diskusjoner.

Jeg kjenner at jeg gruer meg litt til siste skoledag nå. Jeg har klagd så ekstremt mye over skolen dette halvåret, men nå som jeg tenker på at det snart er slutt blir jeg nesten litt vemodig. For disse tre årene har vært fine. Jeg har lært så mye, jeg er virkelig en helt annen person nå, enn den jeg var da jeg begynte på ungdomsskolen. Klassemiljøet har vært fantastisk og i det siste har faktisk lærerene vært kjempegreie. Skal dere begynne på ny skole til høsten?


Publisert: 07.jun.2011 @ 16:02 Kategori: Everyday life Kommentarer: 4

olsen twins


Made by me in Polyvore.
Publisert: 05.jun.2011 @ 21:54 Kategori: Fashion & Beauty Kommentarer: 3

a good snapshot stops a moment from running away

Hei solstråler! Dette har vært en fantastisk langhelg. Nå føler jeg virkelig at det er sommerferie, det er jo så varmt ute! Kun en ting som drar sommerferiefølelsen litt ned; muntlig eksamen på tirsdag. Vi satser på at det går bra. I morgen skal prosjektgruppen min samles med is, brownie og jordbær. Vi trenger da litt næring når vi skal pugge. Her kommer et lite bildedryss fra de siste dagene. Hva har dere gjort denne langhelgen?
Bikini Cubus T-skjorte Bik Bok Bukse Spania Sko Økonomi Sko


Publisert: 04.jun.2011 @ 22:15 Kategori: Everyday life Kommentarer: 17

a cat is a poem

Hei vakre lesere! For litt under to år siden hentet vi en liten firbeint skapning ved et hus for hjemløse katter i Oslo. Yara kalte vi henne. Hun er en liten katt, kledd i sort og hvitt. Yara har de vakreste øynene i verden. Jeg overvurderer henne kanskje en smule, men det virker som om hun skjønner hvert ord jeg sier. Yara er så nydelig.Jeg anbefaler alle å skaffe seg katt på et hus for hjemløse kjæledyr. Mange av kattene har vært misshandlet og glemt igjen av eiere. Da vi fikk Yara var hun ganske utrygg og klarte ikke å være i små rom med stengte dører. Det kan tyde på at hun har hatt problemer tidligere med å bli stengt mye inne. Nå er hun utrolig mye bedre, og ikke minst tryggere, på omgivelsene rundt seg. Det er så gøy å være med på å gjøre et lite liv bedre ❤

Publisert: 03.jun.2011 @ 21:26 Kategori: Yara Kommentarer: 15

follow my blog with bloglovin'

      bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin

Publisert: 03.jun.2011 @ 07:31 Kategori: Everyday life Kommentarer: 4

knitted sweater

Hei godtfolk! Det har vært så deilig med fri i dag. Det har vært så varmt i dag at nå begynner sommerfølelsen virkelig å komme. Jeg har måttet lese litt på samf., men ellers har dagen vært perfekt. Hele familien dro på resturantbesøk også, så nå er jeg god og mett. Satser på at Niklas og Madelen vinner hele driten i dag, som man sier. Her kommer dagens outfit. Hva synes dere om antrekket?


Genser Cubus Jeans Gina Tricot Sko Økonomisko Smykker Bik Bok Veske H&MEDIT: Tenk at selveste Niklas Vindel skal donere penger til forskning mot brystkreft og barna i Afrika. Jeg blir nesten rørt jeg.. Happy ending, og det er jo bra.

Publisert: 02.jun.2011 @ 21:30 Kategori: Outfits Kommentarer: 14

in summer, the song sings itself

Hva lukter sommer? For sommer, det er lukt. Sommer lukter av solkrem. Lukter av jordbær. Av varm hud. Blomster. Lukter av salt sjø. Sommer lukter av sene kvelder. Lukter av fuktig luft i Syden. Klor fra bassenget. Pollen i luften. Sommer lukter som oliven. Lukter iskrem. Sommer lukter sommer. Hvordan lukter sommer for dere?


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 02.jun.2011 @ 07:46 Kategori: Reise Kommentarer: 5

be happy, it's one way of being wise

Hei dere! For en fantastisk dag dette her har vært. Det er første juni og det lukter sommer ute. Solen varmet i dag og himmelen var knallblå. Det er sånn jeg liker den. Jeg fikk 6'er på novellen min og er høyt oppe i skyene. Nå er det vel lov å være stolt av seg selv?Jeg kom opp til eksamen muntlig i dag også. Må si at jeg var hundre prosent sikker på å komme opp i spansk og ble glad da samfunnsfag ble ropt opp rett etter navnet mitt. Fattigdom og utvikling er teamet vi fikk tildelt. Det er vanskelig, men det er gøy. Særlig når jeg har en så flott prosjektgruppe jeg kan spise en to liters isboks med på skolen, hihi. Kom dere opp til eksamen?


Bukse Gina Tricot

Publisert: 01.jun.2011 @ 17:55 Kategori: Everyday life Kommentarer: 11
hits