Kategori: Reise

please take me back

Har ikke ord for hvor mye jeg elsker Algarve. Hele stedet er som skapt for foto og glede. Det er så vakkert der, med de store klippene og de endeløse strandpromonadene. Bølgene som er så store at de av og til kan være farlige å bade i. Et fantastisk sted. Hver høst lukter jeg Algarve i luften og lengter bort dit. Håper vi kan ta turen til det jeg kaller mitt andre hjem snart, jeg elsker dette stedet. Har dere vært i Algarve?


Publisert: 23.sep.2011 @ 07:10 Kategori: Reise Kommentarer: 1

båtlivets gleder

Hej vakre mennesker! Da var jeg tilbake fra en fantastisk uke i seilbåten. Siden været har vært på topp hver eneste dag, har jeg både blitt brun og kost meg masse. Det er virkelig noe sjarmerende med båtlivet som jeg liker så veldig godt. Å sovne mens havet bølger under deg.. samtidig som du hører masse partysvensker synge: "Jag kallar på deg". Du finner ikke noe bedre! Koster og Lysekil er storfavoritter hos meg langs den svenske kysten.
Har dere vært på båtferie i Sverige før?Publisert: 06.aug.2011 @ 10:49 Kategori: Reise Kommentarer: 1

madrid in my veins

Hei igjen, dere! Nå som jeg er så godt i gang med å fortelle om ferien min er det bare å fortsette. I løpet av den to ukers lange turen vår besøkte vi mange småbyer, men en av dem jeg husker best er Nazaré. Byen ligger rett ut mot Atlanterhavet og er full av turistboder o.s.v ved strandpromonaden, men helt hverdagslig hvis du går inn i de trange gatene på baksiden av strandpromonaden. Dessuten går det en taubane (?) opp fra byen og på et fjell der du kan se badebyen ovenifra. Virkelig en flott by med masse fin natur og bygninger.


Og så kom endelig turen til siste dag i Madrid. Fire ganger større enn Lisboa og full fart var det i gatene allerede fra klokken syv på morningen av. Her gikk så og si alle jenter/kvinner med høyhelte sko og det var fantastisk bare det å sette seg ned på en gatecafé og se på alle de vandrende motebildene som spankulerte forbi deg. Madrid var akkurat som Lisboa en alletiders by med en helt fantastisk shoppinggate. Take me back.Og helt til slutt etter en fantastisk ferie: FML, nå er det tilbake til 1 uke strekk med regn i Norge.

Publisert: 17.jul.2011 @ 08:49 Kategori: Reise Kommentarer: 2

take me back

Hei solstråler! To flotte uker ligger nå bak meg og vil være gode minner når høstvinden om noen måneder vil herje over landet. Jeg har fått smake på storbylivet, slappet av på deilige strender og sett en mindre turistpreget hverdag i småbyer. Sammenlagt har jeg opplevd masse flott som jeg vil dele med dere over to innlegg her på bloggen.

Vi landet i Madrid en sen fredagskveld og sov på et lite hotell den natten før vi dagen etter kjørte i timesvis, ut av Spania og inn i Portugal. Planen var egentlig å sove i en småby i utkanten av Lisboa, men til min positive overraskelse ble det til at vi leide hotellrom på et hotell bare minutter fra sentrum av storbyen.

Lisboa er en by jeg veldig gjerne vil dra tilbake til. Hvis jeg ikke tar helt feil er det en av Europas største motebyer og det skjønner man med en gang man entrer hovedstaden. Overalt fantes det jenter i skyhøye pumps med fargerike og moteriktige klær. For ikke å snakke om flere menn som var utrolig stilig kledd. Dagens middag spiste vi på en resturant i en stappfull gate midt i sentrum. Stedet passet meg helt perfekt helt enkelt fordi kelnerene lo og sang og holdt på hele kvelden. Istedenfor å kjede seg på jobb hadde de det gøy med seg selv, de andre kelnerene og gjestene hele tiden. Da jeg og lillesøsteren min var på vei ned trappen fra doen sa en av kelnerene til oss at vi var de vakreste søstrene som noensinne hadde vært på resturangen, hehe. Sånne mennesker møter man bare i Lisboa! Som en perfekt avslutning på kvelden kjøpte vi Kaffe Mocca på Starbucks og fikk et lite smilefjes på koppen av mannen bak disken. Lisboa står definitivt på min liste over hvor jeg vil flytte når jeg blir eldre, hehe.


Dagen etter var vi on the road again, denne gangen ut mot en liten by ved Atlanterhavet, kalt Sao Martinho Do Porto. Jeg er ikke så glad i sånne turistbyer egentlig, men her var det mest portugesere og engelskmenn og så lenge ikke Norge, Sverige og Danmark er nærmeste nabo så går det greit. Vi var i Sao Martinho en uke og da ble det mange late dager ved bassenget og på stranden. En dag leide jeg og lillesøsteren min en slags gatesykkel, lignet litt på en Go Car egentlig, bare at den ikke hadde motor. Den knirket verre en dører i skrekkfilmer og vi fikk både rare og smilende blikk da vi tok oss en liten sykkeltur langs strandpromonaden, hehe. Blir ikke mer morro enn man finner på selv!

I morgen kan dere lese om turen til en liten by kalt Nazaré og til Madrid.

Publisert: 16.jul.2011 @ 20:26 Kategori: Reise Kommentarer: 2

madrid baby

Hola, mis amigos! Sitter atm pa en internet cafe midt i shoppinggaten i Madrid. Deilig og varmt er det ute, byen er fantastisk! Jeg har masse bilder a dele med dere nar jeg kommer hjem til kalde, kjedelige Norge, hehe. Flyet gar herfra i morgen, men jeg vurderer a bli igjen. Vil ikke hjem! I kveld skal vi pa Tapas Bar, men atm er jeg supermett etter en god runde med paella. Adios!

Publisert: 14.jul.2011 @ 15:42 Kategori: Reise Kommentarer: 2

midsommar

Hej dere! Nå er jeg hjemme igjen etter fire flotte dager i Sverige. Vi bodde på en liten øy i huset til besteforeldrene til Louisa. Første kvelden så vi rett og slett den vakreste solnedgangen jeg har sett på lenge.. til tross for den voldsomme vinden var det helt fantastisk å rusle nede ved sjøen og se solen krype nedover himmelen.På fredag var det midsommar i Sverige. Det er vel det samme som norsk sankthans, men i Norge feirer vi ikke noe særlig, ihvertfall ikke i forhold til i Sverige. Her var det dans rundt midsommar-stangen og blomsterkranser. En riktig koselig tradisjon var det, til tross for at det var ganske kaldt og veldig mye vind.

Sist, men ikke minst. Besteforeldrene til Louisa var såå søte. Jeg har bare møtt dem fort før så jeg var ganske spent på hvordan de var. Sammen eide de hunden Kelly som kom fra Saudi-Arabia. Kelly fulgte etter morfaren til Louisa overalt og nesten svarte han når han snakket til henne, hehe. Hun hadde sin egen plass ved middagsbordet, satt på en krakk og drakk melk av en skål mens de andre spiste. Skikkelig menneske-hund!Publisert: 27.jun.2011 @ 14:31 Kategori: Reise Kommentarer: 5

in summer, the song sings itself

Hva lukter sommer? For sommer, det er lukt. Sommer lukter av solkrem. Lukter av jordbær. Av varm hud. Blomster. Lukter av salt sjø. Sommer lukter av sene kvelder. Lukter av fuktig luft i Syden. Klor fra bassenget. Pollen i luften. Sommer lukter som oliven. Lukter iskrem. Sommer lukter sommer. Hvordan lukter sommer for dere?


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 02.jun.2011 @ 07:46 Kategori: Reise Kommentarer: 5
hits