inshallah

Hei dere! I det siste har jeg blogget om hverdag og kos, men i dag vil jeg skrive litt om en sak jeg har mye meninger om. Om dere ser saken fra en annen side eller vil tilføye noe er det bare å kommentere i kommentarfeltet.

Vi vet alle at flere millioner jøder ble utryddet under 2. verdenskrig. Da krigen var slutt følte FN og de fleste landene i verden at jødene fortjente å få sitt eget land - en egen jødisk stat. Israel ble ble etablert som en suveren stat i 1948. Mange palestinere var i mot dette fordi de følte seg plutselig uønsket i sitt eget land. Etterhvert okkuperte Israel mer og mer av landet, vi vet f.eks om seksdagerskrigen som endte med at Israel fikk firedoblet sine landområder. Palestinerene kjempet i mot, men det israelske folk hadde en mer organisert hær.

Israelske millitærstyrker vil bare fortsette og ta over mer av landet. De kan når som helst tvangsutkaste palestinere fra landsbyene Hadidiya og Humsa. Dersom du er i mot tvangsutkastelsen av palestinere, kan du skrive under på Amnestys aksjon her. Jeg håper så mange som mulig vil skrive under på denne aksjonen! Selvom jødene har lidd i flere tusen betyr det ikke at det er greit å behandle uskyldige palestinere på denne måten.
Hva er ditt standpunkt i denne saken?


Bildene er funnet på weheartit.

Publisert: 19.jun.2011 @ 14:23 Kategori: Thoughts Kommentarer: 6

6 kommentarer

Postet av: Eline Christine

Dato: 19.jun.2011 Tid: 14:46 URL: http://www.elinechristine.blogg.no
Vet ikke så veldig mye om denne saken, annet enn det lille jeg har lært på skolen. Jeg synes det er bra at jødene fikk et sted som plaster på såret for at de ble forfulgt og drept under 2. verdenskrig, men nå begynner de tydeligvis å gå litt over streken. De ble torturert selv, men det betyr ikke at de har rett til å torturere og kaste ut palestinere. De kan nøye seg med det de fikk, og godta at det faktisk bor andre folk der også.

Postet av: Lille

Dato: 19.jun.2011 Tid: 14:48 URL:
Kan du skrive et innlegg om kroppidealer og selvbilde og slanking og spiseforstyrrelser og sånt? (:

Postet av: Lina - Live, Love & Laugh

Dato: 19.jun.2011 Tid: 15:19 URL: http://lalina.blogg.no
Lille: Det kan jeg godt gjøre, skal få det til så fort som mulig =)

Postet av: Anna

Dato: 19.jun.2011 Tid: 17:42 URL:
Jeg syntes det er viktig å tilføye at da det i 1948 ble bestemt at Palestina skulle deles til en jødisk stat; Israel, og en arabisk stat gikk så og si hele den arabiske verden i mot og prøvde å drive ut jødene. De mente det ble feil å skulle ha en jødisk stat midt i muslimenes territorium. Derfor opplevde Israelerne mye motstand, og de slo tilbake. Det er dermed ikke bare jødene som i hovedsak er den store stygge ulven. Men altså, de er heller ikke perfekte, og jeg er helt enig med deg i at tvangsutkastelsen er gal.:)

Postet av: Elisseef kommenterer alltid tilbake!

Dato: 19.jun.2011 Tid: 18:34 URL: http://elisseef.blogg.no
du kan jo skrive om de fattige foreksempel ; )

Postet av: Lina - Live, Love & Laugh

Dato: 19.jun.2011 Tid: 20:50 URL: http://lalina.blogg.no
Anna: Dette er selvfølgelig en sak som kan sees fra veldig mange sider, men jeg mener alikevel at det en selvfølge at palestinerene reagerer når de blir tatt fra hjemmet sitt.

Skriv en ny kommentar

hits